Monumenten

HART VOOR MONUMENTEN

Ieder mens heeft hiermee te maken bewust of onbewust, liever spreek ik over het omgaan met monumenten en dat ze met respect benaderd moeten worden. Het beleven van erfgoederen in welke verscheidenheid dan ook maakt het allemaal zinvoller, het vormt je naar nieuwe ontwikkelingen met dat erfgoed als goede basis. Het is ook een bezit dat eigenlijk niet persoonlijk is, maar in eigendom is van de tijd en wij als mensen mogen dat bezit niet over nemen, we dienen het alleen maar te beheren naar een volgende generatie, die het weer door geeft met hopelijk ook onze creaties van deze tijd.

Wat is een monument? (Ik praat liever over erfgoederen); alles wat in zijn tijd te maken had met het functioneren van mensen in goede of slechte zin.
Persoonlijk heb ik de interesse hiervoor al vrij jong meegekregen, later via mijn werk in de bouw en mijn contacten met allerlei handwerklieden van oude ambachten.

Een veel gehoorde kreet was van: ” Jongens wij gaan moderniseren en weg met die oude troep “. Heel veel materieel, zelfs wat beter was dan het vervangingsmaterieel, maar veel te ‘duur’ was om het weer klaar te maken voor hergebruik.
Door die modernisering werd het gebouw ook geweld aangedaan, in de meeste gevallen onnodig. Maar men miste de kennis van het oude gebruik en de creativiteit om een gepaste oplossing te vinden. Men koos de gemakkelijkste weg om alles maar te slopen en puur naar eigen inzicht te werk gaan, wat dan hooguit één of twee jaar mooi is enkel vanwege dat het nieuw is.

Persoonlijk heb ik in de loop der jaren vele creatieve oplossingen mogen helpen aandragen en met mijn bedrijf vele renovaties en restauraties gerealiseerd. Kwaliteit hooghouden en bevorderen met oog voor het verleden, dat is mijn ambitie. Werkzaamheden die ook voor een bedrijf belangrijk zijn, voor het op peil houden van goed vakmanschap en waardoor een selectieve groep van werklieden ontstaat binnen het bedrijf. Er is dan ook een gezamenlijke interesse om te komen tot het verlangde resultaat.

“We kunnen beter zuinig zijn op hetgeen wat er is, daaraan zullen wij, met zijn allen, de handen meer dan vol aan hebben”.

Jeroen Bessels

Maak een afspraak met ons

Heb jij interesse in één van onze diensten? Bel ons voor een afspraak: (0571) 26 14 39 of neem contact op via het contactformulier.

Afspraak maken

Contact

Telefoon: 0571 26 14 39
E-mail: info@besselsbouw.nl

Adres

Enkweg 5A
7384 CP Wilp

Bekijk op de kaart

Copyright © 2020 Bessels bouw B.V.
Website realisatie: Pixel Creation webdesign Arnhem | Disclaimer | Privacy policy