Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoordt omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Duurzaam bouwen vraagt met andere woorden om een integrale aanpak waarbij je bewust keuzes maakt.

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen openstaat voor deze aanpak alleen mag het niet ten koste gaan van het wooncomfort. Wat ons betreft is een duurzaam huis comfortabel, behaaglijk en vooral prachtig om te zien. Daarnaast is het mogelijk om flink te besparen op je energiekosten. Door de invoering van het nieuwe energielabel zal de waarde van een duurzame woning alleen maar stijgen.

Verbouw / Renovatie
Als het gaat om duurzaam bouwen gaat het eigenlijk altijd over nieuwbouw. Gebouwen waarin de nieuwste technieken worden toegepast zoals warmteterugwinning, gescheiden watersystemen en optimale isolatie. Bij bestaande bouw wordt veel minder aandacht geschonken aan duurzaamheid. We denken vaak aan tochtige oude huizen, die niet meer voldoen aan de eisen van vandaag en eigenlijk beter tegen de vlakte kunnen. Onterecht want het verbeteren van bestaande bouw is juist de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van huisvesting. Duurzaam bouwen is daarmee geen exclusief voorrecht voor nieuwbouwwoningen.

Natuurlijk missen oude huizen vaak het comfort van nieuwbouw huizen en zijn ze vaak een stuk minder goed geïsoleerd. De uitdaging is dan ook om deze woningen dusdanig aan te passen zodat ze weer voldoen aan de eisen van de tijd. Met behulp van dubbel glas en allerlei isolatietechnieken is het tegenwoordig mogelijk om het energieverbruik van oude woningen terug te brengen naar de normen van nieuwbouw.

Bij het verbouwen of renoveren vinden wij het belangrijk naar uw huis te kijken als geheel. Elke verandering heeft effect op een ander aspect van uw huis. Bijvoorbeeld goede isolatie vraagt om goede ventilatie. Bodemisolatie klinkt interessant, maar bij onjuiste toepassing kan dit zelfs een negatief effect hebben op het energieverbruik. Elke bestaande woning is immers uniek en vergt andere creatieve oplossingen. Duurzaam bouwen hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, maar is wel vaak maatwerk.

Maak voor een goede duurzame renovatiestrategie een afspraak met ons.

Maak een afspraak met ons

Heb jij interesse in één van onze diensten? Bel ons voor een afspraak: (0571) 26 14 39 of neem contact op via het contactformulier.

Afspraak maken

Contact

Telefoon: 0571 26 14 39
E-mail: info@besselsbouw.nl

Adres

Enkweg 5A
7384 CP Wilp

Bekijk op de kaart

Copyright © 2020 Bessels bouw B.V.
Website realisatie: Pixel Creation webdesign Arnhem | Disclaimer | Privacy policy